Performance Marketing (Lead)

Amsterdam (hybrid) – 3.850 – 4.850 p.m.
 • Werken bij een ‘Best Workplace’
 • Persoonlijk plan voor jouw groei
 • Verantwoordelijk voor grote accounts van (internationale) topwerkgevers
Ja, ik heb interesseE-mail mij de vacature

Aan de slag bij de innovators in recruitment marketing

Jij bent vindingrijk, nieuwsgierig en competitief. Je houdt van gestructureerd werken en tweakt campagnes net zo lang tot jij jouw doel behaald hebt. Je hebt een scherp oog voor kwaliteit en bent creatief in het vinden van oplossingen. Gaat dit over jou? Ontdek dan wat ‘Best Workplace 2021‘ Jobsrepublic jou te bieden heeft en meld je aan voor een oriënterende kennismaking.

Aan de slag bij de innovators in recruitment marketing

Als je als Performance Marketing Lead bij Jobsrepublic aan de slag gaat dan stap je aan boord bij de meest innovatieve recruitment-marketing speler van Nederland.

Met onze datagedreven wervingscampagnes bereiken we via paid advertising via alle denkbare kanalen precies de juiste kandidaten voor de vacatures van onze klanten. We verleiden kandidaten met hoogwaardige content en zorgen er voor dat organisaties succesvoller worden in het binnenhalen van talent. We richten ons daarbij vooral op vacatures waar veel mensen voor nodig zijn (volume recruitment) en op moeilijk vervulbare vacatures.

In het hart van onze operatie vervul jij als Performance Marketing Lead straks een spilfunctie. Jij bent er verantwoordelijk voor dat onze campagnes doel treffen door de juiste mensen te bereiken en te verleiden.

In deze rol ontdek je al snel hoe wij er in slagen om nu al meer dan 10.000 mensen per jaar aan een betere baan helpen, waarom we tot de snelstgroeiende organisaties van Nederland behoren en waarom wij in de afgelopen vier jaar maar liefst drie keer de felbegeerde Werf& Award voor Beste Recruitmentcase van het jaar hebben gewonnen

Creëer het succes van jouw klanten

Als Performance Marketing Lead werk je samen met je teamgenoten in het Delivery team. Je werkt nauw samen met de Customer Success Managers die de accounts van onze klanten beheren. Het performance marketing team bestaat op dit moment uit een (interim) lead en twee junior marketeers. Dit team wordt in de komende maanden verder uitgebreid met ervaren specialisten en juniors en aan jou de taak om dit inhoudelijk en organisatorisch in goede banen te leiden.

Op dagelijkse basis ben je hands-on bezig met het uitdenken, opzetten, reviewen en optimaliseren van campagnes binnen de performance kanalen. Als team lead zet je de lijnen uit voor het team en faciliteer je jouw team zodat zij voortdurend leren en het beste resultaat kunnen halen.

Je bent verantwoordelijk voor de performance van alle campagnes en je hebt de meest uitdagende accounts zelf in beheer. Je werkt voor grote (internationale) klanten zoals AS Watson, I-SEC Schiphol, Securitas, Transcom, Yource en DPG Distributie. In sommige gevallen help je op één account al meer dan 1.500 mensen per jaar aan een nieuwe en betere baan.

In deze rol boek je zelf concrete resultaten. Dat betekent vervulde vacatures voor jouw klanten én heel veel gelukkige mensen in een baan die écht bij hen past.

Dit is wat je gaat doen

Je richt je op de performance van campagnes van voor naar achter. Dat betekent dat je een breed palet aan kanalen en methoden, waaronder paid search, paid social, CRM, email en CRO inzet om je doelen te bereiken. In essentie ben je verantwoordelijk voor de volgende taken:

Campagnecreatie

Je bent betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe campagnes en test en verbetert voortdurend de uitingen die worden ingezet.

Monitoring en optimalisatie

Je beheert campagnes van begin tot het eind. Je meet de resultaten en voert in samenwerking met je team verbeteringen door.

Experimenteren

Je bent in de lead van het uitvoeren van experimenten, waarbij falen altijd een prima optie is. Voortdurend challenge je met je team de hypotheses en leert zo steeds beter te worden.

Kwaliteitsbewaking

Je zorgt ervoor dat de campagnes van onze klanten er altijd top uitzien. Samen met je team zorg je er voor dat we altijd kwaliteit leveren.

Coaching

Je coacht en begeleidt de mensen in je snel groeiende team. Je helpt hen steeds beter te worden in hun vak en zorgt ervoor dat hun kennis voortdurend wordt ontwikkeld.

Data management

Je bent datagedreven. Door te meten weet jij of je op koers ligt. Je verzamelt data en deelt dat met het team en rapporteer je aan je klanten.

Procesoptimalisatie

Je onderzoekt of we slimmer en efficiënter kunnen werken. Je verbetert processen en automatiseert waar mogelijk.

Sales support

Je ondersteunt het salesteam bij het opstellen van voorstellen van nieuwe en bestaande opdrachtgevers.

Werken met plezier

‘Plezier’ is een van onze kernwaarden. In onze overtuiging moet werk en samenwerken leuk zijn. We vieren daarom altijd onze successen en verbinden aan serieuze zaken ook altijd mooie sociale events.

Check hieronder bijvoorbeeld de video van onze After Summer Camp met het team van Jobsrepublic en ons zusje Hellopublic.

Video Jobsrepublic After Summer Camp 2021 – Glamp Outdoor Camp, Veluwe

Een rol om in te groeien

Bij Jobsrepublic geloven wij dat er een perfecte baan is voor iedereen. Voor jou is Jobsrepublic dé plek om te groeien.

Om je rol van Performance Marketing Lead met glans te vervullen zul je voortdurend jouw expertise op het vlak van performance en recruitment marketing moeten ontwikkelen. Je krijgt daarom een ruim persoonlijk opleidingsbudget en wordt goed begeleid en gestimuleerd om steeds beter in je vak te worden.

Naast het ontwikkelen van je inhoudelijke kennis ga je ook leiding geven aan het snelgroeiende performance marketing team. Dit betekent dat je ook ruimte krijgt om je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Als je de ambitie hebt kun je binnen een aantal jaar naar een bredere leidinggevende positie doorgroeien.

Werken bij een 'Best Workplace'

Je gaat aan de slag bij een ‘Great Place to Work‘. In 2021 hebben we de zesde positie gehaald in de lijst van beste werkgevers in Nederland en mogen onszelf daarom ‘Best Workplace 2021’ noemen. Deze notering is behaald op basis van onafhankelijk onderzoek onder onze medewerkers en een beoordeling van ons onderscheidende beleid ten aanzien van succesvol samenwerken.
Dat wij een ‘Great Place to Work’ zijn merk je aan alles. Wij doen er alles aan om jou te laten groeien, je een prettige werkomgeving te bieden en jou in staat te stellen om het beste uit jezelf te halen. ‘People first‘ is ons credo. Wij geloven er namelijk in dat als je heel goed zorgt voor je medewerkers en daarnaast duidelijke doelen stelt, dat dit automatisch leidt tot een hoge mate van klanttevredenheid.

Dit hebben we jou te bieden

Jobsrepublic is een ambitieuze organisatie, waar vertrouwen, samenwerking en ontwikkeling centraal staan. De sfeer is open, de lijnen kort en de ambities hoog. Op basis van een werkweek van 40 uur krijg je:

Salaris € 3.850 - € 4.850 met pensioenregeling.

Werken waar je wilt

25 vakantiedagen

Laptop en telefoon naar keuze

Persoonlijk opleidingsbudget

Thuiswerkplek

Veel feestjes om successen te vieren

Gratis lunch & goede koffie

Reiskostenvergoeding

Ontdek wat ons team over Jobsrepublic zegt

Nikki ten Hove (26)Creative Producer

Onze campagnes zijn zowel creatief als strategisch goed uitgedacht. Ik vind het heel interessant om te zien welke creatieve uitingen het beste werken en daar voortdurend op in te spelen.

Anne-Mei Chin (25)Recruitment Marketeer

Bij Jobsrepublic word ik aangemoedigd om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Het verveelt nooit als je processen altijd mag door ontwikkelen. Hiermee zie je dat we echt het verschil maken.

Farah Sheikrojan (35)Account Executive

Als Account Executive wil ik klanten altijd het juiste advies geven en ik ontvang daarin veel hulp van de marketeers. Het geeft iedereen veel energie wanneer de klanten positieve feedback geven.

Rosalie Koppes (30)Customer Succes Mngr.

Als Customer Succes Manager heb ik nauw contact met de performance marketeers. Samen zorg je ervoor dat de campagnes zo goed mogelijk lopen en je leert veel van elkaar.

Marian Margana (23)Campagne manager

Je kan iedereen om hulp vragen als je ergens niet uitkomt. De sfeer is heel collegiaal en we willen allemaal het beste halen uit ons werk. Dat betaalt zich ook uit in succesvolle campagnes waar iedereen een steentje aan heeft bijgedragen.

Marije van der Star (35)Strateeg

Samen werken aan succes én plezier beleven. Zo zie ik werken voor Jobsrepublic en met het CS team. Vanaf dag 1 voelde ik me onderdeel van het team, dat hard werkt, maar ook geïnteresseerd is in elkaar en graag samen lol beleeft.

Laura Zijlstra (38)Marketing Operations Manager

Het performance marketing team is een erg enthousiast en gedreven team. Je kan iedereen wel porren om mee te denken en te brainstormen.

Wat we van jou verwachten

Je hebt onmiskenbaar een growth mindset. Je bent ontzettend nieuwsgierig en altijd aan het onderzoeken hoe het beter of slimmer kan. Je bent gretig en resultaatgericht, je vindt het belangrijk om te winnen en stelt jezelf duidelijke doelen. Je bent mensgericht en vindt het leuk om anderen beter te maken. In contact met je collega’s en klanten ben je vriendelijk, sociaal, positief en pro-actief.

We verwachten van jou dat je minimaal vijf jaar ervaring hebt in online marketing en minimaal twee jaar in performance of recruitment marketing. Je weet alles van paid advertising (search en social) en hebt een scherp oog voor de customer/candidate journey. De reguliere tooling* die hierbij worden ingezet kennen voor jou geen geheimen of je bent in staat om ze heel snel eigen te maken.
Om de rol succesvol uit te kunnen voeren dien je over HBO/WO werk -en denkniveau te beschikken en is een uitstekende beheersing van Nederlands en Engels in woord en schrift essentieel.

*Wij werken o.a. met Google tag manager, Google analytics, Google data studio, Google Ads, Google sheets, Facebook Business Manager, Linkedin Campaign Manager, Twitter Ads, Tiktok Ads Manager, Snap Ads manager, Active campaign, Hubspot, Customer.io, WordPress, Storyblok, Photoshop, Sketch, Hotjar en Trello

Ontdek of dit iets voor je is in 6 stappen

Graag ontdekken we samen met jou of we bij elkaar passen. Stap gerust vrijblijvend het proces in en kijk of het iets voor je is. Wij maken graag kennis met je.

1

Reageer vandaag

Laat vrijblijvend je naam, email, telefoonnummer en LinkedIn profiel achter.
2

Telefonische kennismaking

Eerste gesprek met onze recruiter Sanne om wederzijds te ontdekken of we in de basis een match hebben
3

Kennismakingsgesprek

(Video)gesprek met Head of Operations Laura Zijlstra en een collega. Focus ligt hierbij op je vaardigheden en een verdere kennismaking met Jobsrepublic.
4

Online test

We testen op basis van persoonlijkheidskenmerken, denkkracht en schrijfvaardigheid of je in de functie past.
5

Laatste gesprek op kantoor in Amsterdam

Je bespreekt de testuitslag met People Operations manager Annelieke en Eric (CEO). De focus ligt in dit gesprek op de culturele fit.
6

Aan de slag!

Als we in de vorige stappen hebben gemerkt dat we bij elkaar passen dan doen we je een aanbod en kun je aan de slag in je nieuwe baan!
Ja, ik heb interesse

Vragen over de vacature Performance Marketeer?

Wil je meer weten over de functie, de werkomgeving of de mogelijkheden die we jou specifiek kunnen bieden? Neem dan contact op met onze People Operations Manager Annelieke Blom.

Annelieke Blom
People Operations Manager
E. a.blom@jobsrepublic.nl

Neem contact op met AnneliekeChat via Whatsapp

Reageer vandaag nog!

Wil je meer weten en vrijblijvend (telefonisch) kennis met ons maken? Laat dan hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  Stuur vacature naar mijn e-mailDeel vacature via Whatsapp

  Over Jobsrepublic

  Bij Jobsrepublic helpen we organisaties het beste talent van de arbeidsmarkt te bereiken, te verleiden en te converteren met datagedreven wervingscampagnes via social media. We doen dat met het belang van de kandidaat voorop. Mensen helpen de baan te vinden die hen gelukkig maakt ligt diep verankerd in onze missie. Ons doel is om in 2030 1.000.000 mensen aan een betere baan te hebben geholpen.

  Ons team is divers en internationaal met inmiddels 6 nationaliteiten. We werken deels op kantoor en deels remote, maar zijn altijd nauw in verbinding met elkaar. De sfeer is open, de lijnen kort en de ambities hoog.

  3x Winnaar Werf& Award

  10.000+ geslaagde matches per jaar

  Top 250 snelstgroeiende ondernemingen

  Toplocatie in Amsterdam West

  30+ medewerkers

  Winstgevende organisatie

  Great Place to Work

  Actief in 8 landen

  Blijf op de hoogte van vacatures bij Jobsrepublic

  Laat hier je e-mailadres achter zodat wij je altijd op de hoogte kunnen houden van nieuwe vacatures bij Jobsrepublic